Keramiek van Jose Hattink en Esther Bron-Raben tijdens de Open Atelierdagen en Atelierconcert Cokkerone


Op 4, 5 en 6 oktober worden voor de 25e keer de Open Atelierdagen Noordoost-Veluwe gehouden.

 

U bent op deze jubileumdagen van harte welkom tussen 12.00 en 18.00 uur in de ateliers van Jose Hattink in Welsum en Esther Bron in Epe.

 

Op zondagmiddag 6 oktober zijn de Nederlands-Australische muzikanten Con van Roden (gitaar, zang) en Paul van Oosten (o.a. contrabas, zang) samenwerkend onder de naam Cokkerone te gast in onze ateliers bij een gratis toegankelijk en boeiend atelierconcert met muziek en vertellingen over het leven in Australië gedurende de afgelopen eeuwen.

 

Beide muzikanten spelen, of hebben gespeeld, in diverse bands.

 

Het optreden in Welsum is op 6 oktober om 13.00 uur, op onderstaand adres. José Hattink voert haar werk uit in een eigen stijl. Moderne architectuur, oude fabrieken en loodsen in het IJssel landschap, vormen een bron van inspiratie voor de objecten van keramiek.

 

De karakteristieke huizen en oude fabrieken langs de rivier worden zo bewaard tegen de vergetelheid. Haar werk is tijdens alle dagen van de Open Atelierdagen te zien.

 

Bezoekadres: IJsseldijk 53 te Welsum

 

Esther Bron-Raben maakt voornamelijk werk in opdracht dat gedraaid is op de schopschijf. De eenvoudige vormen en zachte kleuren zijn kenmerkend. Diverse werken zijn te zien tijdens de Open Atelierdagen en een tafel gevuld met wat werk voor de verkoop. Daarnaast geef zij workshops en cursussen in kleine groepen zodat er voldoende persoonlijke aandacht gegeven kan worden.

 

Het optreden van Cokkerone is op 6 oktober om 15.00 uur, op onderstaand adres.

 

Bezoekadres: Atelier Bronnenstijl Sprengenweg 6 te Epe

 

Voor meer informatie over het werk van Jose en Esther kunt u hun website bezoeken:

José: www.josehattink.nl

Esther: www.atelierbronnenstijl.nl

 

Daarnaast kunt u de website www.openatelierdagen.nl raadplegen voor  informatie over alle deelnemers.

 

In verband met het 25 jarig bestaan van de Open Atelierdagen Noordoost-Veluwe kunnen bezoekers deelnemen aan een speciale prijsvraag en ansichtenkaartenactie in de ateliers van de aan de actie deelnemende kunstenaars. De te winnen prijs is een cheque van euro 500,-- te besteden bij een of bij meerdere deelnemende kunstenaars.