PREVIEW PERIODE

Extra lange preview periode vol verrassingen!

Graag bieden we kunstliefhebbers de gelegenheid om voorafgaand aan de Open Atelierdagen alvast een voorselectie voor hun route te maken. Daarom is de preview periode dit jaar extra lang, namelijk al vanaf 16 september! Met een spectaculair openingsprogramma wordt op die datum in de Grote Kerk Epe de aftrap gegeven voor drie weken kunstbeleving – niet alleen als je de preview expositie in het KEKhuis bezoekt,
maar ook als je deelneemt aan een van de vier bijzondere Kunstklassen.

Openingstijden KEKhuis, Beekstraat 5 in Epe: 

vrijdag, zaterdag, zondag van 14.00 tot 17.00 u.

KUNSTKLASSEN

Er valt nog veel meer te beleven!

In de preview periode kan je in het KEKhuis vier keer een KUNSTKLAS bijwonen, lessen die worden gegeven door deelnemende kunstenaars. Laat je verrassen, want zij zullen aan elke les op eigen wijze invulling geven. Bekijk hieronder het aanbod en geef je meteen op! Let op: in verband met de beperkte ruimte is er een maximum aan het aantal deelnemers. 

Kosten, contant te betalen bij de entree: € 7,50  per KUNSTKLAS.

'Beeldtaal is een hele kunst' was de titel van de kunstklas die op 19 september door Pauline Luijben verzorgd werd. 

Als je iets maakt, wat wil je een ander dan via dat beeld zeggen? En wat vertel je er jezelf eigenlijk mee?

Dat was het onderwerp van deze onderzoekende kunstklas.

Wilma Wijnen doet mee aan internationale fotowedstrijden en exposeert met haar foto's over de hele wereld.

Ze liet tijdens haar kunstklas op 21 september een selectie zien van zeer verrassende en inspirerende foto's en vertelde intussen over de beroepspraktijk, techniek van het fotograferen en de vele bewerkingsmogelijkheden.

Trudie Noordermeer deed op 26 september de kunstklas 'Van figuratief naar abstract en weer terug'. Zij vertelde over haar eigen ontwikkeling en met hoeveel aandacht ze keuzes in haar werk maakt.

Eljo van Zetten verzorgt op 3 oktober een kunstklas over kijken, heel goed kijken, kijken zonder oordeel. Dat is moeilijker dan je denkt, maar ook veel en veel leuker dan je voor mogelijk houdt.

Kunstklas door Eljo van Zetten op 3 oktober van 19.30 - 21.30 uur. Maximaal aantal deelnemers: 20 personen.

OPENING

De aftrap van de preview periode op 16 september in de Grote Kerk van Epe, was een waar feest. Jan Rudolf de Lorm, museumdirecteur van het Singer Laren met zijn lezing over 'Schilders en het Licht' liet en sfeer van flonkerend vuurwerk ontstaan en Eric Vaarzon Morel deed daar met zijn flamencogitaar nog eens een geweldige schep bovenop.

Tijdens de borrel die bij de entreeprijs was inbegrepen, was duidelijk dat het publiek van genoten de optredens genoten heeft.