'Untitled', 10,5 x 20,5 cm, metaal, rozenkwarts en flosdraad

Eljo van Zetten

 

"Geestelijk voedsel, broodnodig.

 

Als kleuter zag ik reeds schoonheid in een bloem en het kleurenspektakel van de verfcentrifuge. Het was een opslurpen van structuren en kleuren. Niemand in mijn omgeving, niemand anders dan mijn eigen ogen en geest, voedde mijn kunstzinnige honger en mijn ziel. Maar dat wist ik toen nog niet.

 

Tegenwoordig ga ik, vaak via doorleefde, ongebruikelijke objecten & materialen, op zoek naar dat waartoe mijn omgeving, ogen en handen me willen verleiden. Een zoektocht naar een extra dimensie verborgen in schoonheid van harmonie, intrigerende structuren, kleur en licht. Een verkenning vanuit gevoel, intuïtie en spiritualiteit. Het is mijn manier om de wereld om me heen en mijn binnenwereld te leren kennen. Het is balsem voor mijn ziel. Noodzakelijk geestelijk voedsel. Als visual artist deel ik er graag van uit.

 

Kom en zie, ruik, proef en ervaar. Oftewel: Zet de verwonderingsporiën open. Laat je leiden door kleur, geur, vorm, materiaalkeuze, tactiliteit, sfeer en al het andere dat je zintuigen waarnemen. Neem het in je op, laat het je smaken, laat iets geboren worden. Een goede bekomst!"

 

Dit atelier is gelegen op het terrein van Wijngaard de Druiverij en goed toegankelijk.

 

Erveweg 19, 8196 KE Welsum