Nieuwsoverzicht

Thema 'Rode Draad'


Ook dit jaar is er een thema wat de deelnemende kunstenaars  in een werk kunnen vertalen. Een aantal kunstenaars heeft zich laten inspireren door dit thema, dit jaar is dat 'de Rode Draad'. U kunt het themawerk in de ateliers herkennen aan de speciaal aangegeven plek.

Vouwblad vervangt Brochure


Dit jaar zal er voor het eerst geen brochure verschijnen, maar een geheel nieuw vouwblad met informatie van alle deelnemende kunstenaars, gerangschikt naar plaats, te herkennen aan de speciale kleur per plaats. Op de achterzijde van het vouwblad staat de vertrouwde kaart met daarop aangegeven de ateliers met de naam van de kunstenaar.
Dit vouwblad is gemakkelijk mee te nemen, is gratis en verkrijgbaar bij alle Bruna's, VVV's. TIP Hattem en fa.Duinkerken in Hattem en tevens bij een aantal toeristische plaatsen op de Veluwe.

Thema 2017 - Een Klein Kistje Kunst


Ook dit jaar is er een thema wat de deelnemende kunstenaars in een werk kunnen vertalen. Een aantal kunstenaars heeft zich laten inspireren door dit thema ('een Klein Kistje Kunst') en een aantal van deze werken kunt u zien in kunsthuis KEK, Beekstraat 5 in Epe. Binnen dit thema is 1 kunstwerk uitgekozen wat, volgens de jury, het meeste aanspreekt en waarin het thema zowel in vakmanschap, originaliteit en maatschappelijke boodschap is vertaald.

 

Dit is het werk van Peter van Oostrum met de titel ' Een verwensing voor Trollen-vloeistof, tot vermaak des Puren'.

 

Een eervolle vermelding voor Cherie Agterberg en de combinatie van de werken van Inge in't Hout en Janine Agteres.

 

Deze werken zijn een onderdeel van de expositie in kunsthuis KEK, waar werk te zien is van alle deelnemende kunstenaars. Daarnaast zullen in diverse ateliers ook themawerken te zien zijn.

 

Kunsthuis KEK is geopend tijdens het Open Atelierweekend op:

vrijdag 6 oktober      14.00 - 17.00 uur

zaterdag 7 oktober   11.00 - 17.30 uur

zondag 8 oktober     11.00 - 17.00 uur

 

Bij deze expositie liggen ook mappen van alle deelnemende kunstenaars, u kunt daarin meer van hun werk bekijken.

 

 

Het bestuur en alle deelnemende kunstenaars wensen u een bijzonder inspirerend weekend toe!

0 Berichten

OAD op Radio 794


OAD Radio 794 

Infomix is een informatief programma dat elke dinsdagavond te beluisteren is tussen 19:00 en 21:00 uur. Naast andere onderwerpen hopen Zita van noordenburg, Pita Vreugdenhil en Anita Moerman u deze week in dit programma enthousiast te maken voor de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe.

 

Het programma wordt nadien ook nog herhaald op woensdagmiddag om 14:00 uur en op donderdagochtend om 9:00 uur.

 

Terugluisteren kan ook via www.radio794.nl.

 

Radio 794 - 106,5FM en 107,8FM ether-93,1FM, kabel www.radio794.nl

 

 

0 Berichten

Een Nieuw Uiterlijk


Er is een nieuwe website met een nieuw logo, het resultaat van een proces waarin social media een grotere rol gaat spelen. We willen een actiever platform creëren met meer input van de kunstenaars. Met meer achtergrondinformatie, wat hen bezig houdt en inspireert, maar ook waar ze zich laten zien.

 

Ook de Facebookpagina heeft een nieuw uiterlijk en zal up-to-date informatie bevatten over de deelnemende kunstenaars en hun activiteiten.

 

Uiteindelijk zal deze nieuwe stijl terug gaan komen in alle communicatie en materialen van de stichting Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe.


0 Berichten

Nieuwe Deelnemers


Dit jaar verwelkomen wij acht nieuwe kunstenaars:

 

- Vilttextiel:

  • Linda Dezijn

- Beelhouwen:

  • Lies Hundepool
  • Truus Bouwmeester

- Schilderkunst:

  • Miep Offenberg
  • Jessika van der Vegt
  • Klaarke van der Kolk
  • Caroline van de Vate
  • Maria Kuiken

Zij zullen later nog individueel in de schijnwerpers worden gezet.

 


4 Berichten

Thema 2016


Elk jaar krijgen de kunstenaars de gelegenheid om  met een thema te werken, dit jaar is dat het thema 'Roots in the Woods', dat op vele manieren uitgewerkt kan worden. Gezien de ligging op de Veluwe van de meeste ateliers zal dit prachtige resultaten opleveren.

 

Ter inspiratie van onze deelnemers van 2016, heeft elke kunstenaar dan ook een stuk hout meegekregen om te verwerken in zijn of haar werk!


3 Berichten