Hoe het vorig jaar ging... en dit jaar vast en zeker weer.

KUNSTKLASSEN

Er viel nog veel meer te beleven!

In de preview periode kon je in het KEKhuis vier keer een KUNSTKLAS bijwonen. Lessen die werden gegeven door deelnemende kunstenaars. De deelnemers aan de kunstklassen lieten zich verrassen, want elke kunstenaaar vulde zijn les op eigen wijze in. Hieronder kun je het aanbod bekijken. 

'Beeldtaal is een hele kunst' was de titel van de kunstklas die op 19 september door Pauline Luijben verzorgd werd. 

Als je iets maakt, wat wil je een ander dan via dat beeld zeggen? En wat vertel je er jezelf eigenlijk mee?

Dat was het onderwerp van deze onderzoekende kunstklas.

Wilma Wijnen doet mee aan internationale fotowedstrijden en exposeert met haar foto's over de hele wereld.

Ze liet tijdens haar kunstklas op 21 september een selectie zien van zeer verrassende en inspirerende foto's en vertelde intussen over de beroepspraktijk, techniek van het fotograferen en de vele bewerkingsmogelijkheden.

Trudie Noordermeer deed op 26 september de kunstklas 'Van figuratief naar abstract en weer terug'. Zij vertelde over haar eigen ontwikkeling en met hoeveel aandacht ze keuzes in haar werk maakt.

Eljo van Zetten verzorgde op 3 oktober een kunstklas over kijken, heel goed kijken, kijken zonder oordeel. Dat is moeilijker dan je denkt, maar ook veel en veel leuker dan je voor mogelijk houdt.

OPENING

De aftrap van de preview periode op 16 september in de Grote Kerk van Epe, was een waar feest. Jan Rudolf de Lorm, museumdirecteur van het Singer Laren met zijn lezing over 'Schilders en het Licht' liet een sfeer van flonkerend vuurwerk ontstaan en Eric Vaarzon Morel deed daar met zijn flamencogitaar nog eens een geweldige schep bovenop.

Tijdens de borrel die bij de entreeprijs was inbegrepen, was duidelijk dat het publiek van de optredens genoten heeft.