OPENING

Spectaculaire aftrap!

Natuurlijk ligt het zwaartepunt van de Open Atelierdagen Noordoost Veluwe op het eerste weekend van oktober, maar ook voorafgaand aan dit weekend is er van alles te doen.

Op zaterdag 21 september is het feest!

In kasteel de Cannenburch in Vaassen vieren we ons 30-jarig jubileum met een spectaculaire aftrap van de Zinderende Kunstweken! Gastspreker is bestsellerauteur Philip Huff, die zijn kijk op het thema van dit jaar geeft: de Oorsprong. Uit welke bronnen putten kunstenaars en waarom is dat belangrijk in de ontwikkeling van hun werk? Waarom kan onze maatschappij niet zonder fundamenten, zonder gedachten over waar we vandaan komen en naartoe willen?

Aansluitend zetten enkele kunstenaars de stap van het woord naar het beeld, ieder op zijn eigen unieke manier, maar met het gezamenlijke thema ‘De Oorsprong’ – een inspirerende en soms verbazingwekkende ervaring! De middag eindigt met een bijzonder muzikaal slotakkoord, waardoor de cirkel van alle kunsten – woord, beeld en klank – weer rond is.

Na afloop is er in den gewelven van het kasteel nog volop gelegenheid om met een drankje na te praten en na te genieten.

Aanvang: 16.30 uur, entree incl. een drankje € 10,00. Binnenkort kun je hier je kaartjes bestellen!

 

 

Philip Huff

Philip Huff

Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij publiceerde vijf romans, een verhalenbundel, een essaybundel, een dichtbundel en een novelle en regisseerde twee korte films. Zijn roman ‘Wat je van bloed weet’ belandde in 2022 direct op de eerste plaats van de Bestseller 60.  Huff publiceert in tal van binnen- en buitenlandse media, kranten en magazines. Begin 2024 verscheen zijn vijfde roman ‘Open’. Momenteel werkt hij aan zijn eerste speelfilm als scenarist en regisseur ‘Tussen hond en wolf’. Tv-kijkers kennen hem ook van zijn deelname aan ‘De slimste mens’.

 

 

Gedichtfragment Philip Huff

 

Waar gaat een herinnering heen

als je hem vergeet? Hoeveel van ons bestaat

vanbinnen nog zonder dat we het weten?